Trijnie Lucht
Energetisch TherapeutWorkshop
 
Zelf een eigen groepje samenstellen voor een workshop? Dat kan. Neem voor meer informatie contact met me op.

De workshops vinden meestal 's avonds plaats in "De Lippe" te Hattem. De kosten zijn € 20,- inclusief koffie/thee. Hebt u zelf een locatie dan worden aanvullend de reiskosten in rekening gebracht. Er is altijd overleg over datum en tijdstip.

Ontspannen

Is er nog tijd om te ontspannen? Kunnen we nog stil staan in ons dagelijks leven en stil worden om spanning los te laten? De hele dag door bouwen we heel wat spanning op. Vaak is het lastig deze spanning aan het eind van de dag weer los te laten. Hierdoor komt het nog al eens voor dat mensen moeite hebben met het slapen. De gedachten gaan maar door waardoor er in het hoofd geen rust wordt ervaren. De spanning kan zich ook opslaan in het lichaam.

Deze avond gaan we samen aan de slag. We gaan een lichaamsgerichte oefening doen om de lichamelijke spanning te ervaren en vervolgens te doorbreken. Hierna volgt een meditatieoefening waarin we de stilte zoeken.

Herfst

In de herfst is het tijd om de laatste praktische dingen nog te doen die je voorbereiden op de winter. Als je naar de natuur kijkt dan zie je dat het blad valt. De kracht van de boom trekt zich terug in de wortel om de winter door te komen. De herfst is de tijd voor bezinning, terugkeren naar de oorsprong, naar onze vergankelijkheid. Maar ook van de naderende winter waarin er meer stilte is en we naar binnen gekeerd zullen zijn. De avonden worden langer. De gordijnen sluiten zich om in de privacy van ons huis innerlijk stil te worden en stil te staan bij het leven.

Wat is er dat je wilt bekijken vanavond. Wat houdt jou op dit moment bezig. Dat kunnen kleine dingetjes zijn maar ook ervaringen van afgelopen zomer, afgelopen jaar. Of wellicht is er ieder jaar weer een tegenzin om de zomer los te laten en de herfst te omarmen. Vanavond staan we daar bij stil. Er zal een moment van stilte zijn afgewisseld door luisteren naar muziek, meditatie en een stukje creativiteit.