Trijnie Lucht
Energetisch TherapeutAnders omgaan met dementie

Even geen gisteren
Even geen morgen
Alleen het nu
Even
Een eeuwigheid lang

In mijn werk maak ik gebruik van het observeren van de aura (de uitstraling van de persoon), dit wordt ook wel een reading genoemd. In het proces van dementie is dat een waardevolle aanvulling omdat niet altijd uitgesproken kan worden wat er wordt beleefd in het hoofd van de persoon met dementie. De energieverdeling in de aura laat zien wat er bewust of onbewust speelt. Doordat ik me kan afstemmen op de energie van de persoon, op wat hij/zij voelt en/of denkt, krijg ik inzicht in het proces. Daarnaast werk ik in de aura om verstoringen en disbalans in de energie te harmoniseren. Dat kan bijvoorbeeld doormiddel van auramassage of het werken met klank.

Hoe werkt het?

Het is fijn wanneer de persoon met dementie aanwezig kan zijn bij het consult. Het is echter niet noodzakelijk. Op het niveau van de energie van de aura is contact altijd mogelijk. Jij, als naaste bent van harte welkom. Wanneer je vader/moeder/partner dementie heeft kan ik met jou in verbinding om samen in te voelen wat er op de diepere lagen in het proces van dementie speelt. Ongewenst gedrag zoals onrust, heeft altijd een oorzaak. Doordat ik me afstem op de aura kan ik voor jou helder maken waar de onrust mee te maken heeft. Wanneer iemand angstig is, kijk ik naar de eventueel opgelopen trauma’s om inzicht te geven. Het kan zoveel rust geven wanneer je weet waarom jouw vader/moeder/partner onrustig of angstig is. Samen kijken we naar wat mogelijk is om te ondersteunen in het proces van dementie.

Daarnaast is het mogelijk om als naaste familie, wanneer jij bijvoorbeeld als kind van een ouder vragen hebt over het proces, te komen voor een reading. Vanuit een liefdevolle verbinding stem ik mij af op jou.